Thursday, July 8, 2010

Selamat Datang Kepada Mahasiswa Baru


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera


Atas nama persahabatan yang abadi. Kami mengucapkan selamat datang buat seluruh mahasiswa pendidik baru angkatan 2010 di kampus Universiti Pendidikan Sultan Idris. Kami juga mengucapkan rasa syukur kerana diberi peluang untuk bertemu dengan sahabat-sahabat warga baru sekalian.

Segala penat lelah dan usaha yang bersungguh-sungguh yang telah dilakukan akhirnya terbayar dengan kejayaan sahabat-sahabat sekalian melangkahkan kaki di Universiti Pendidikan Sultan Idris untuk meneruskan pelajaran dalam bidang pilihan masing-masing. Sekalung tahniah diucapkan kepada semua.

Suasana dan keadaan sebelum berada di alam kampus amat berbeza berbanding di alam kampus dari segi cara hidup, budaya, bahasa, tanggungjawab dan pelbagai lagi. Saya yakin saudara dan saudari akan menempuh pelbagai cabaran dan pengalaman baru apabila meneruskan pengajian nanti. Lihatlah perkara tersebut sebagai peluang yang perlu direbut untuk menjadikan diri kita lebih baik daripada yang sebelumnya.

Keharmonian hubugan antara kaum India, Cina, Etnik Sabah , Sarawak dan lain-lain sentiasa kita perkukuhkan demi kesehteraan bersama. Semangat persaudaraan antara kita sewajarnya diperteguhkan. Semoga kita dapat meneruskan perjuangan dengan penuh toleransi dan tanggungjawab bersama demi kedamaian sejagat.

Bagi muslim, kita meyakini segalanya terjadi atas kehendak-Nya. Maka, hargai dan syukurilah segala kurniaan-Nya dengan sebaik mungkin. Misi kehidupan kita sebagai Hamba-Nya adalah merupakan hakikat kejadian kita diciptakan. Jadikanlah cara hidup Islam sebagai cara hidup kita dan serlahkanlah kemuliaan Islam di atas segala cara hidup yang lain.

Kami barisan kepimpinan Mahasiswa Pendidik mengalu-alukan kedatangan saudara dan saudari ke Univesiti Pendidikan Sultan Idris dan menjemput anda semua untuk menyertai program-program dan aktiviti-aktiviti yang bermanfaat buat kita semua sepanjang berada di bumi pendidikan ini. Moga-moga kita dipermudahkan dalam segala urusan.

Sekalung Tahniah dan Selamat Memulakan Pengajian.

”MAHASISWA PENDIDIK PENCETUS TRANSFORMASI”

1 comment:

Soleh said...

Terima kasih, sila beri tunjuk ajar di KAB